4/07/2011

Hans sätt att hålla gitarren talar för sig själv...

När du först ser honom förväntar du dig någon halvkass Justin Bieber-grej men, i ärlighetens namn, får du dig en smäll på käften när du ser hur denna lilla människa tar sig an scenen. Ut flög varje äckel-Justin-Bieber-association och in kom Theo Altieri och hans fantastiska artisteri.
Då återstår bara frågan, vem är denna Theo?
Jo, Theo behärskar cirka alla instrument som finns och har uppträtt sedan 7 års ålder och nu, som nybakad 14-åring, har han hunnit med flertalet gigs, däribland som förband till Babyshambles. Hans succé har jag inte svårt att förstå då hans alternative/indie/folk imponerar. Hans musikaliska ådra går ju följaktligen inte att förneka och han har dessutom en röst som han tycks kontrollera till punkt och pricka. Lyssnar du även på själva musikarrangemangen och textkompositionen får han mer erfarna artister att blekna. Hans texter är genomtänkta och ger utrymme till att själv fantisera om vem eller vad de handlar om. Jag ser det även som en styrka att han är väldigt noga med att poängtera att han inte gör det för berömmelsen och pengarna, utan att allt det kan kvitta då musiken står i första rummet. Att han har den insikten, att kunna vara så ödmjuk vid hans ringa ålder är nog högst ovanligt men ack så beundransvärt och eventuellt också hans framgångsrecept. Ja, för nog tror jag inte att det är the end of the road för honom här, snarare en språngbräda, och jag är säker på att han kommer charma gamla som unga med sin musik. Vi äldre charmas antagligen av hans mognad och talang medan de yngre förälskar sig i honom, för, hey, vem hade inte gjort det om man var i rätta åldern?

Se nu till att lyssna in Cheltenham och kolla in hans övriga material. Passa också på att ta en gullig trip down memory lane och kolla alla gamla YT-klipp med honom. Sedan får man bara hoppas att man får uppleva honom live någon gång. To die for, om jag får chansa...


Inga kommentarer: