11/03/2010

Visst blir du aldrig som dom på Allsång på Skansen?

Ingen har missat hypen, den nästan outtalade fighten dem emellan. Vi har väntat på att jämföra, fast att de båda gjort klart att det inte finns någon jämförelse. Vi har fått höra glåporden i media fast att vi inte fattade ett skit. Två som tidigare var som ett har gått skilda vägar. Eller? Jo, vänskapen är numera svårtolkad men musiken då, hur lyder den förbjudna jämförelsen? Låt oss, först och främst, göra det klart att det hörs att dessa män arbetat ihop tidigare. Många instrument, många rytmer och sättet att leka med rösten förenar dem. Och om det ena är mer popigt än det andra? Vi får nog lov att hålla god min och aldrig avslöja sanningen. För vad fan är popigt år 2010?

Alla älskar Oskar, först var det alla musikälskare, sedan P3 och sedan alla fjortisar - Vägen var spikrak. Och trots att vi alla, så febrilt, ville göra jämförelsen när snacket om Daniels kommande platta gick, lutade han sig stilla tillbaka och inväntade lugnet. Det lugn där vi vanliga dödliga (Läs: Inte fjortisarna) nästan spydde på Vilja Bli. Den dag är idag.
Ut kommer Svart vitt och allt däremellan och det låter bra. Yes, något mer upbeat, något hetare men tidvis också rätt likt Snook med sin hiphop-sång. Men inte likt as in a diss, för make no mistakes, Snook var, och kommer alltid att förbli, genialiskt men Daniel är som Snook fast snäppet vassare. Han bär på en underliggande ton i texterna som bjuder in till en personlighet som intresserar mig. Till saken hör också att han antagligen aldrig kommer kännas lika mainstream som Oskar. Oskar stod, i mångt och mycket, som frontfigur i Snook och nu är han Sveriges lilla hunk (ordagrant). Ingen tjej tackar nej och det är väl inte något fel i sig, men jag tror och hoppas att Daniel kommer undan skriken längst fram på Allsång på Skansen ( Just det, det har han redan dissat). Det jag försöker säga är alltså att jag tror och hoppas att han kommer göra medvetna val för att undvika risken att sluta som "skäms-låt". (Läs: För, du kan på allvar inte mena att du fortfarande sätter på Från och med Du utan att skämmas lite ?)

Daniel Adams-Ray - Gryningspyromanen

Over and Out

Ps. Ni har väl inte missat att Daniel är dessutom är en grym kläddesigner? VILL HA! Ds.

Inga kommentarer: