11/26/2008

Sverigefinsken goes cover

Han var den lille tanige killen i bandet, han som det bör varit så lätt att "missa". Men med sin charm och unika stil lyckades han på något sätt ta fokus från huvudsångaren och strålkastarljuset riktades istället mot honom. Ja, han blev allas lilla älskling och till slut blev det nästan oundvikligt att inte göra det han sedan också gjorde. Soloprojekt.
Sverigefinsken som har fått lite kulturella stänk av både Indien och Brasilien. Vem annars än the one and only Timo Räisänen.

Har spenderat en tid av aftonen till att lyssna igenom Timos senaste släpp. Coverskivan med väldigt otippade låtval. Ja, han har verkligen lyckats med en skön blandning, bjuder liksom på lite allt möjligt. Från kommersiella hiten, About me now med Sugarbabes till Inflames The Mirrors Truth. Dessutom gillar jag att han har tonat ner skrikandet och den galna takten till att bjuda på mer gitarrdrag, lugna melodier med perfekta inslag av lite trummor och takt här och där. Ja, jag är mycket nöjd med denna leverans från käre Timo och jag tror inte att jag blir ensam om att dela den här åsikten.

The Mirrors Truth


PS. Se till att fixa skivan! DS.

Over and Out

Inga kommentarer: