11/02/2008

Kalla det vad ni kalla vill

Det finns faktiskt inte många bra liveband. Fyfan, bland det deppigaste måste väl vara när man suttit hemma och lyssnat sönder en skiva för att man tycker att den är så grym och sedan kommer till konsert och fullkomligt knäcks eftersom artisten i fråga suger live. Riktigt illa.

Annorlunda är det med dessa män. 11-mannabandet som uppmärksammades för oss vanliga dödliga efter filmen Stockholm Boogie som 2 av bandmedlemmarna regisserade. Vi talar om herrarna John och Karl Uno Lindgren. Huvudrollen gav de sin kära ledsångare Hoffmaestro och tillika fina vän Jens Malmlöf. Tillsammans har de alltså inte bara regisserat film utan också producerat riktigt skön musik som Hoffmaestro & Chraa.

Jag har hört att de kallar sin musik något så galet som Karate Boogie - glad och peppande festmusik alltså. Hmm? Kalla det vad ni kalla vill men jag kan i alla fal kalla det bra musik. Bra musik på så sätt att det är riktigt musikaliskt och levande. Att det sedan även har grymma röster är ju helt klart ett plus i kanten. Riktigt soulfull röst den där Jens minsann.
Ja, vid närmare eftertanke så är nog detta förklaringen till varför de gjort sig kända som ett grymt liveband. Boka in deras nästa stopp och njut du också.

Denna låt har ni nog sett på ZTV som spelar den rätt flitigt. Hursomhelst är detta ett prakt exemplar på det som ovan beskrivits - Ja, testa själv om du inte tror mig.

Seize the day

Over and Out



Inga kommentarer: